Известие

Collapse
No announcement yet.

Сила на светене на фарове 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сила на светене на фарове 156

Добър вечер,
    значи имам едно допитване до вас, относно фаровете на моята Алфа .

Значи проблема е, че светят АДСКИ слабо. Късите светят на около метър и половина напред. А другите ми коли светят доста добре (не са алфи).

Та идеята ми е, дали е нещо от крушките, лупи, рефлектори или просто всички 156-ци са така. И ако е от крушките, ако може да ми препоръчате някакви :>

Благодаря за вниманието, лека вечер
    Last edited by nosunshine; d.m.y г., 23:19.
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD '99

Коленича само пред господ,но не го виждам тука..

156ците са с много хубави рефлектори и си перкат надалеч, регулирай си фаровете предполагам е от това ако не по силни крушки
    Alfa Romeo 147 "Selespeed"
    sigpic

Comment

Ми направени са да светят възможно най-надалеч мисля.
      Други мнения?

Comment

Първоначално публикувано от nosunshine Покажи съобщение
        Ми направени са да светят възможно най-надалеч мисля.
        Други мнения?
        На положение 0 ли са?Ако са пробвай да ги вдигнеш отпред.
        http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Да, на положение нула са.

Ще го взема пред внимание да ги повдигна отпред. :>

Comment

Вдигаш капака и почваш да въртиш врътката като луд За пример ти казваш мойте на позиция 2 светят около 50м, на позиция 0 да не си пред колата над 150м
            Та това е проблема ти е с лесно решение!
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

osram nightbraker оправа работата. с обикновени крушки ги направи да светят по на близо за да осветява изобщо нещо по пътя
              1.9JTD 105+

Comment

Матирал рефлектор също би могло да е причина.
                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                  Матирал рефлектор също би могло да е причина.
                  Рефлектора не ми е матирал мисля, че ако вдигна капака и ги поразмърдам ще се оправи.

...всяко ново мнение е добре дошло!

Comment

И на края като ти писне като на мен слагаш ксенон полираш фаровете и си готов... това в краен случай ако не помогнат другите предложения на колегите..

Comment

защо не щракнеш единя фар и не качиш една снимка, че и аз мисля, че нещо рефлекторите или стъклата са ти кофти.
                      мене ме нема, в целата схема........

Comment

Ако не знаеш как да си направиш сам реглажа на фаровете, най-добре отиди в сервиз.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Фаровете оригинални ли са или са нови защото съм виждал депо което не може да се вдигне светят забити надолу.
                          По принцип ако светят надулу можеш да пробваш да свалиш предната броня и да пробваш да подложиш шайби или да напарвиш някакви втулки така че фара да се вдигне слагаш ги от долната старана където се закрепва фара.
                          Друга причина може да е евентуален удар на колата отпред дори и слаб удара ако не е направен както трябва пак може да светят надолу фаровете.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от nosunshine Покажи съобщение
                            ...всяко ново мнение е добре дошло!
                            Колега погледни и дали хубаво ляга крушката. Като сменях моите открих че могат да се сложат и леко криво и тогава не осветяват грам
                            Иначе снощи ходих до Пасарел и се прибирах по тъмно - бях забравил как и светят фаровете на тая кола - на къси без да ги вдигам си осветяват много добре, а на дълги правят ден пред мен (късите са ми кристъл вижън на филипс, а дългите са ми някакви най-обикновени сини (светещи бяло) за 10 лв. комплекта )
                            Дори с жълтите крушки осветяваха хубаво, така че моя съвет е да се метнеш до някое СБА (или където ти е удобно) и да ти ги регулират - струва 12 лв за двата, не е някаква крупна сума
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                              Колега погледни и дали хубаво ляга крушката. Като сменях моите открих че могат да се сложат и леко криво и тогава не осветяват грам
                              Иначе снощи ходих до Пасарел и се прибирах по тъмно - бях забравил как и светят фаровете на тая кола - на къси без да ги вдигам си осветяват много добре, а на дълги правят ден пред мен (късите са ми кристъл вижън на филипс, а дългите са ми някакви най-обикновени сини (светещи бяло) за 10 лв. комплекта )
                              Дори с жълтите крушки осветяваха хубаво, така че моя съвет е да се метнеш до някое СБА (или където ти е удобно) и да ти ги регулират - струва 12 лв за двата, не е някаква крупна сума
                              На мен при една подмяна (с реглаж уж) ми бяха обърнали наопаки крушките (от де да знам, че имали горна и долна част) ... няма такава драма - свети на 2 метра отпред.
                              Е оправиха ги после ... и всичко си дойде на мястото.
                              Та да гледат ония в сервиза внимателно...
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X